در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین عایق حرارتی برای دیوار ساختمان با قیمت عالی بپردازیم. عایق حرارتی دیوار باعث کاهش انتقال گرما و در نتیجه باعث صرفهجویی در مصرف انرژی، افزایش آسایش و راحتی و کاهش آلودگی محیط زیست میشود. عایق حرارتی دیوار ساختمان میتواند از نوع پشم شیشه، پشم سنگ، پشم معدنی، پلی استایرن، فوم گلاس، الیاف سرامیکی و … باشد. هر یک از این عایقها دارای خصوصیات و مزایای خاص خود هستند که در ادامه مقاله بررسی برخی از آنها می پردازیم.
انواع مختلف مصالح عایق حرارتی دیوار
عایق های حرارتی دیوار را بر اساس نوع مصالح سازنده آنها، دسته بندی میکنند. انواعی از این عایق ها، در ساختار خود لایه های هوا (حباب) وجود دارد که این امر سبب جلوگیری از انتقال گرما میشود. در برخی دیگر لایه هوا دار وجود ندارد و به هنگام نصب باید ۲ سانتی متر فاصله لحاظ کرد؛ تا فضای هواداری ایجاد شود و کارایی عایق افزایش یابد. در ادامه به بررسی انواع عایق حرارتی دیوار می پردازیم:

عایق های حرارتی بر پایه مواد معدنی
عایق حرارتی بر پایه مواد معدنی در صنعت ساختمان سازی محبوبیت زیادی دارد. زیرا که این عایق خواص حرارتی بالایی دارد. همچنین مقاومت بالا و عمر طولانی آن در برابر شرایط مختلف محیطی، محبوبیت آن را دو چندان کرده است. برخی از این عایق های حرارتی بر پایه مواد معدنی عبارتند از:
۱. پشم های معدنی
پشم های معدنی، یکی از انواع بهترین عایق حرارتی بر پایه مواد معدنی است که از گدازش کانی های معدنی مختلفی به دست می آید. این نوع پشم های معدنی، مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و آتش دارند و تا دمای ۸۰۰ درجه سانتی گراد را تحمل می کنند. از همین رو در صنعت عایق کاری ساختمان ها، کاربرد فراوانی دارد.
۲. پشم شیشه
پشم شیشه، یکی از انواع عایق های حرارتی دیوار است که از گدازش شیشه و ذوب کردن آن در دمای بسیار بالا به دست میآید. پشم شیشه همانند پشم های معدنی، در برابر دماهای بسیار بالا مقاوم است. همچین به دلیل ویژگی های منحصر به فرد پشم شیشه، یک نوع عایق صوتی نیز به حساب می آید. از همین رو در صنایع مختلف، کاربرد های بسیار فراوانی دارد. از پشم شیشه به عنوان بهترین عایق حرارتی نیز یاد میشود. جهت خرید و کسب اطلاعات بیشتر در مورد پشم شیشه، مقاله پشم شیشه را ملاحظه فرمایید.

۳. پشم سنگ
پشم سنگ، یکی دیگر از بهترین عایق حرارتی دیوار بر پایه مواد معدنی به حساب میآید. پشم سنگ از طریق ذوب سنگ و ترکیب کردن آن با محتویات سیلیکاتی در دمای بسیار بالا به دست میآید. پشم سنگ در برابر دماهای بسیار بالا، مقاوم است. همچنین در صنعت عایق کاری صوتی نیز کاربرد فراوانی دارد. از جمله ویژگی های منحصر به فرد پشم سنگ، میتوان به مقاومت در برابر خوردگی، اشاره کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید مقاله پشم سنگ را مطالعه فرمایید.

۴. پشم سرباره
پشم سرباره، از بهترین عایق حرارتی است. پشم سرباره یک نوع پشم معدنی محسوب میشود که از بازیافت سرباره های فولاد تولید میشود. سرباره طی فرایند تولید فولاد، تولید میشود و شامل مواد معنی مختلفی همچون سیلیسیم، کلسیم، منیزیم و آلومینیوم است. پشم سرباره در صنعت عایق کاری ساختمان ها به صورت تخته ای یا رولی مورد استفاده قرار میگیرد و در ضخامت های مختلفی تولید میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد پشم سرباره، مقاله پشم سرباره را مطالعه فرمایید.
۵. الیاف های سرامیکی نسوز
الیاف های سرامیکی نسوز، از الیاف های سرامیکی تشکیل شده است. این نوع عایق دارای خواص بسیار عالی است. الیاف های سرامیکی نسوز مشتعل نمیشود و همچنین در اطفای حریق نیز نقش دارند. همچنین زیست تخریب پذیر است و باعث آلودگیهای محیط زیستی نمیشود. اگر دنبال بهترین عایق حرارتی برای دیوار ساختمان هستید، الیاف های سرامیکی نسوز، انتخاب مناسبی است.

۶. عایق های سیلیکات
عایق های سیلیکات، همان طور از اسم آنها پیداست، از سیلیکات به دست می آید. از ویژگی های مهم این نوع عایق حرارتی میتوان به مقاومت در دمای بالا، مقاومت در برابر آتش، جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت اشاره کرد. همچنین از رشد باکتریها جلوگیری میکند و در برابر مواد شیمیایی مقاوم است.
عایق های حرارتی بر پایه مواد طبیعی
عایق های حرارتی بر پایه مواد طبیعی عمدتا از مواد اولیه تولید آنها از منابع طبیعی مانند گیاهان گرفته میشود. از معروف ترین عایق های حرارتی بر پایه مواد طبیعی عبارتند از:
۱. پشم چوب
برای ساخت پشم چوب، از چوب های ریز شده استفاده میکنند. چوب های ریز شده را با روش هایی مانند بخار سازی و سفت کردن، به الیاف تبدیل میکنند. سپس از الیاف، پشم چوب می سازند. پشم چوب در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد. همچنین با جذب صدا، باعث جلوگیری از گذر صوت میشود و عایق صوتی فوق العاده به شمار میآید. پشم چوب به عنوان بهترین عایق حرارتی به شمار نمیآید، اما بازار مصرف خودش را دارد.

۲. چوب پنبه
چوب پنبه یکی دیگر از بهترین عایق حرارتی بر پایه مواد طبیعی است. چوب پنبه از ترکیب پنبه و کتان ریز شده به دست میآید. سپس با استفاده از یک چسب طبیعی مانند لامینار، مواد به هم چسبیده و به شکل الیافی بسیار محکم در میآورند. چوب پنبه در برابر حرارت بسیار مقاوم است. همچنین با جذب صدا، باعث کاهش آلودگی های صوتی محیطی میشود. همچنین چوب پنبه در برابر رطوبت مقاومت و مانع رشد باکتری ها میشود. چوب پنبه جایگزین مناسبی به جای عایق های حرارتی بر پایه مواد شیمیایی مانند پلی استر و پلی یورتان میباشد.
۳. عایق سلولزی
عایق سلولزی، نوع دیگری از عایق های حرارتی بر پایه مواد طبیعی است. عایق های سلولزی از سلولز های بازیافتی تولید میشوند. سلولز های بازیافتی از کاغذ های باطله، کارتن، چوب و … تولید میشود. با اضافه کردن ترکیباتی مانند سولفات، کربنات یا نشاسته، به چسبی بسیار محکم تبدیل میشود. سپس با ماشین های صنعتی مخصوصی آن را به شکل الیاف هایی در میآورند که در برابر حرارت بسیار مقاوم است و نفوذ صدا جلوگیری میکند.

۴. عایق دیاتومه ای
عایق دیاتومه ای، بهترین عایق حرارتی است که از مواد های دیاتومیت تولید میشود. مواد های دیاتومیت سنگ های رسوبی هستند که در اثر تجمع جلبک های سیلیسی در دریاها و اقیانوس ها به وجود میآید. دیاتومیت با جذب سیلیسیوم، دارای سختی بسیار بالایی است و در عین حال بسیار سبک است و از منابع سنگی طبیعی بسیار مهم به شمار میرود. عایق دیاتومه ای در برابر رطوبت و آب مقاوم است. همچین مانند یک جاذبه طبیعی عمل میکند و باعث جذب بوهای ناخوشایند ساختمان میشود. همچنین با جذب باکتری های هوا، باعث پاک شدن زیستی ساختمان میشود. به دلیل وجود همچین خواصی، عایق دیاتومه ای جز مهم ترین عایق های طبیعی به شمار می رود که در صنعت عایق کاری ساختمان ها، کاربر بسیار فراوانی دارد.
عایق های حرارتی بر پایه مواد شیمیایی
عایق های حرارتی بر پایه مواد شیمیایی عمدتا از پلیمرها و فوم های شیمیایی ساخته میشوند. این عایق های در دمای بسیار بالا، کاربر خودشان را حفظ میکنند. همچین مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت و آتش دارند. به دلیل ساختار شیمیایی این عایق ها، در برابر انواع مواد شیمایی و خورنده ها مقاوم هستند. این عایقها از لحاظ عایقی، جز بهترین عایق حرارتی به شمار می آیند؛ اما به دلیل اینکه در ساخت آنها از مواد شیمایی استفاده میشود، باعث آلودگی های زیست محیطی و امراض مختلفی در انسان میشود.
۱. عایق حرارتی چند لایه و مرکب
عایق های حرارتی چند لایه، از چندین لایه عایق حرارتی به همراه یک لایه باریک و نازیک عایق غیر حرارتی تشکیل شده اند. این عایق ها به دلیل اینکه از چندین عایق تشکیل شده اند، بسیار خواص بالایی دارند. این عایق از نفوذ رطوبت هوا جلوگیری میکنند؛ از همین رو یک نوع عایق حرارتی خوب به شمار میآید.
۲. عایق حرارتی سپر تابش
عایق حرارتی سپر تابش معمولا برای جلوگیری از انتقال گرما به وسیله تابش از سطح سازه کاربرد دارد. عایق حرارتی سپر تابش معمولا از موادی مانند پلی اتیلن، پی یورتان، پشم های معدنی، پشم سنگ، پشم شیشه، الیار سرامیکی نسوز، فوی آلومینیوم و … تشکیل میشود. با این توضیحات، میتوان پیش بینی کرد که خواص بسیاری از عایق های گونانی را یکجا در خود جای داده است و به عنوان یک عایق حرارتی، حرف اول را میزند.
۳. عایق های منعکس کننده
عایق حرارتی منعکس کننده، به دلیل داشتن خاصیت بازتابندگی بالا نسبت به تابش حرارت، میتواند انتقال حرارت از طریق تابش را کاهش دهد. این نوع عایق معمولا از فویل آلومینیومی یا فویل مسی ساخته میشود و اساس ساز و کار آن، بازتاب تابش های منعکس شده است. عایق های منعکس کننده در ساختمان ها تاثیر بسازی در کاهش مصرف انرژی، در نتیجه کاهش هزینه قبض دارد.
۴. عایق های شیشه پنجره ای
یک نوع عایق حرارتی است که بر روی شیشه های پنجره نصب میشود. این نوعی عایق حرارتی در دو نوع یک لایه و دولایه ساخته میشود. عایق های شیشه پنجره ای یک لایه، از پلی اورتان یا پلی اتیلن تشکیل شده است. عایق های دولایه، از دولایه شیشه و هسته عایق که معمولا از پشم سنگ یا پلی اتیلن است، تشکیل شده است.
ویژگی های بهترین عایق حرارتی دیوار
بهترین عایق حرارتی دیوار باید دارای ویژگی های منحصر فردی باشد که از انتقال گرما و حرارت اکیدا جلوگیری کند. از جمله ویژگی های مهم عبارتند از:
۱. خواص عایقی بالا
عایق حرارتی باید انتقال گرما و حرارت جلوگیری کند و کمترین مقدار گرما از آن گذر کند.
۲. مقاومت در برابر حرارت
عایق حرارتی باید در برابر دماهای بسیار بالا مقاوم باشد و همچنین در هنگام آتش سوزی، در اطفای کمک شایانی کند و جلوی گسترش آتش سوزی را بگیرد.
۳. مقاومت در برابر رطوبت
عایق حرارتی باید در برابر رطوبت مقاوم باشد تا خواص عایق خود را در هر شرایط حفظ کند و طول عمر بیشتری داشته باشد.
۴. قابلیت نصب و استفاده آسان
قابلیت نصب آسان از ویژگی های مهم هر عایقی است. این قابلیت باعث میشود هر موقع که عایق شما از بین رفت، خودتان به راحتی عوض کنید و هزینه مازادی را پرداخت نکنید.

۵. سازگار با محیط زیست و انسان
بیشتر عایق های حرارتی امروزی، با محیط زیست و انسان سازگار نیست و باعث امراض پوستی و مشکلات تنفسی میشود. عایق حرارتی مد نظر شما باید با محیط زیست و انسان سازگار باشد تا در باعث افت کیفیت هوای تنفسی در ساختمان نشود.
بهترین عایق حرارتی دیوار داخلی ساختمان
عایق های حرارتی برای دیوار های داخلی ساختمان باید دارای ویژگی های باشد تا خواص عایقی خود را حفظ کند. از جمله ویژگی های عایق حرارتی دایوار داخلی ساختمان عبارتند از:
۱. ضخامت مناسب
ضخامت عایق حرارتی باید به اندازه کافی باشد تا از انتقال حرارت جلوگیری کند.
۲. ضریب هدایت حرارتی کم
ضریب هدایت حرارتی یا U-Value باید حداقل باشد تا بتواند به خوبی از انتقال حرارت جلوگیری کند.
۳. مقاومت در برابر رطوبت
عایق های حرارتی باید در برابر رطوبت مقاوم باشند تا دیوار داخلی ساختمان دچار هوازدگی و پوسیدگی نشود.
۴. محیط زیست پذیری
بهترین عایق حرارتی دیوار باید از موادی ساخته شده باشد که قابلیت بازیافت و استفاده مجدد داشته باشند و تاثیر کمتری بر روی محیط زیست داشته باشند. از این رو در دراز مدت هزین های شما بسیار کاهش مییابد؛ زیراکه عایق خراب خود را دور نمیاندازید.
آنچه از مقاله بهترین عایق حرارتی برای دیوار ساختمان با قیمت عالی آموختیم:
عایق های حرارتی بر اساس مواد تشکیل دهنده آنها به سه دسته عایق های حرارتی بر پایه مواد معدنی، عایق های حرارتی بر پایه مواد طبیعی و عایق های حرارتی بر پایه مواد شیمیایی تقسیم میشوند. هر عایق حرارتی بستگی به مواد سازنده آنها، خواص متفاوتی دارند. برای مثل عایق حرارتی سپر تابش جز بهترین عایق های حرارتی به شمار میرود. زیرا که در ساخت این عایق، انواعی مختلفی از مواد به کار رفته است که خواص عایق را چندین برابر میکند.
عایق های حرارتی دیوار های داخلی ساختمان باید دارای ویژگی های خاصی باشند تا بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند. از آنجا که دیوار های داخلی ساختمان بیشتر در معرض دسترس است، باید عایق های حرارتی با کیفیتی انتخاب کنید که در برابر رطوبت مقاوم است و ضریب هدایت حرارت کمی دارد. همچنین موجب امراض پوستی و مشکلات تنفسی نشود.
سلام وقت بخیر میشه راهنمایی کنید په عایقی حرارتی مناسب کف هست ؟
سلام
وقت بخیر
برای عایق کاری دیوار چه نوع عایق الاستومری پیشنهاد می کنید؟
سلام
خسته نباشید
میزان عایق کاری در برابر حرارت به چه ویژگی های عایق حرارتی بستگی دارد؟
سلام
صبح بخیر
برای خرید عمده پشم شیشه و پشم سنگ از چه طریقی باید اقدام کنم؟
وقت بخیر
برای عایق کاری دیوار آشپزخانه که رطوبت و دمای نسبی بالایی داره، چه نوع عایقی با چه ضخامتی مناسب هستش؟
سلام
عرض ادب
منزل ما خیلی موش و سوسک از درز های دیوار و کف خانه میاد، چه نوع عایقی پیشنهاد می کنید برای این مشکل؟
سلام و خسته نباشید
آیا عایق حرارتی می تواند به کاهش مصرف انرژی، بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان و کاهش آلودگی صوتی در خانه کمک کند؟ همچنین عایق حرارتی دیوار توانایی جلوگیری از گسترش آتش در هنگام آتش سوزی در ساختمان را دارد؟
سلام
خسته نباشید
آیا عایق حرارتی دیوار در اطفا حریق ساختمان تاثیر مثبت دارد؟ برای افزایش کارایی اطفا حریق عایق حرارتی دیوار چه اقداماتی باید انجام بدهیم؟ بهترین عایق حرارتی که کارایی بیشتری در اطفا حریق دارد چیست؟
سلام و خسته نباشید
آیا پشم شیشه به عنوان بهترین عایق حرارتی برای ساختمان های مسکونی شناخته می شود؟ برای عایق کاری همزمان صوتی و حرارتی، نیازمند استفاده از دو نوع عایق است یا با استفاده از یک عایق میتوان، عایق کاری کرد؟ برای عایق کاری صوتی پشم سنگ مناسب است یا پشم شیشه؟ خرید پشم شیشه و پشم سنگ مقرون به صرفه تر است یا عایق الاستومری؟