اگر شما هم از عایق الاستومری بهعنوان عایق ساختمان خود استفاده میکنید، حتما به چسبهای مناسبِ این نوع عایقها نیاز دارید. چسب عایق الاستومری برای اتصال عایقها به یکدیگر یا به سایر سطوح استفاده میشود. این نوع چسبها با مقاومت بالایی که در دمای بسیار بالا و پایین دارند، میتوانند گزینه مناسبی برای چسباندن عایق الاستومری باشند. استفاده از این نوع چسبها بسیار ساده است و در ادامه این مقاله به ویژگیها، نکات مهم و نحوه استفاده از چسب عایق الاستومری خواهیم پرداخت.

تاریخچه تولید چسب عایق الاستومری
اولین چسب الاستومری در اواخر قرن ۱۸ تهیه و از محلولهای نفتا لاستیک طبیعی تشکیل شد. این نوع چسب درحالحاضر برای تولید اتصالات موقت در پارچه، مواد هنری و کفش استفاده میشود. یکی از کاربردهای اولیه چسبهای لاستیکی برای ایجاد مقاومت در برابر آب بود. برای این کاربرد، اتصال متقاطع (ولکانیزاسیون) پس از اعمال چسب ضروری بود. چسبهای ساختهشده با لاتکس برای اولین بار در اواسط قرن ۱۹ ساخته شدند. برای تهیه این چسبها از حلالهای آلی استفاده شد که عموماً حاوی رزین و همچنین یک محصول طبیعی مشتقشده از شیره کاج بود. با اینحال، استحکام این فرمولها ضعیف بود و بهطورکلی، بسترهای متخلخل (مانند کاغذ، چرم و منسوجات) برای ایجاد اتصالاتِ قابلقبول ضروری بودند.
در طول جنگ جهانی دوم، چندین الاستومر مصنوعی جدید ساخته شد و همچنین انواع جدیدی از چسبها برای ایجاد عملکرد مناسب در اتصالات تولیدشده با بسترهای جدید تولید شد. علاوهبراین، فرمولهایی برای کار در شرایط محیطی سخت و شدید (دمای بالا، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و بهبود مقاومت در گذر زمان) با استفاده از چسبهای پلی کلروپرن (نئوپرن) بهدست آمد. بیشتر این چسبها برای عملکرد مناسب نیاز به ولکانیزه دارند. کاربردهای ساختاری چسبهای پایه لاستیکی نیز با استفاده از مخلوطهای رزین گرماگیر لاستیکی به دست آمد که استحکام بالایی را فراهم میکرد. رایجترین فرمولاسیونها حاوی رزینهای فنلی و پلیکلروپرن یا لاستیک نیتریل هستند و همیشه نیاز به ولکانیزاسیون دارند.
در اواسط دهه شصت از پلیمرهای بلوک ترموپلاستیک برای چسبهای لاستیکی حساس به فشار و ذوب داغ استفاده میشد. این چسبها در بستهبندی، پوشکهای یکبار مصرف، برچسبها، نوارها و سایر کاربردهای صنعتی کاربرد پیدا کردند. فرمول این چسبها بهطورکلی شامل یک الاستومر (به طور کلی حاوی بلوکهای انتهایی استایرن و بلوکهای میانی ایزوپرن، بوتادین یا اتیلن-بوتیلن) و یک چسبنده (عمدتاً یک مشتق رزین یا رزین هیدروکربنی) است. همچنین از آنجایی که چسبهای الاستومری معمولاً از مقاومت بالایی برخوردارند، کاندید اصلی برای مواردی که نیاز به جابجایی دارند، هستند.
چسب عایق الاستومری چیست؟
چسب عایق الاستومری چسبهای تماسی و خشککننده هوا هستند که برای اتصال درزها و اتصالات لب به لب طراحی شدهاند. چسبها و پوششهای الاستومری دارای چسبندگی با استحکام بالا، انعطافپذیری عالی، مقاومت در برابر آب و هوای گرم یا سرد و بسیار بادوام هستند و میتوانند در مواردی که نیاز به مقاومت در برابر لرزش و ضربه وجود دارد، استفاده شوند. چسب های عایق الاستومری در اندازههای مختلف و توسط تولیدکنندگان بزرگی مانند ، پافلکس و کیفلکس (K-Flex) عرضه میشوند.
چسبهای الاستومری ممکن است بهصورت محلول در حلالهای آلی، سیمانهای لاتکس، نوارهای حساس به فشار و مایعات یا خمیرهای بدون حلال تک یا چند بخشی عرضه شوند. پخت، بسته به نوع و شکل چسب متفاوت است. این چسبها را میتوان برای کاربردهای متنوعی فرمولبندی کرد، اما عموماً بهدلیل انعطافپذیری بالا و استحکام عالی استفاده میشوند.
بیشتر این چسبها مواد مبتنی بر لاستیک طبیعی یا مصنوعی هستند که معمولاً استحکام پوستی عالی اما مقاومت برشی پایینی دارند. به جز سیلیکون که مقاومت در برابر دمای بالایی دارد، استفاده از آنها معمولاً محدود به دماهای بین ۶۶ تا ۹۳ درجه سانتیگراد است. مقدار قابلتوجهی خزش (جریان زیر بار) در دمای اتاق رخ میدهد. محلول های حلال و سیمانهای لاتکس نیاز به حذف حلال از چسب، قبل از اتصال دارند. این امر با تبخیر ساده یا به کمک حرارت انجام میشود. معمولاً برای چسباندن چسبهای حساس به فشار (PSA) برای بهدستآوردن یک اتصال رضایتبخش، فقط فشار کمی لازم است و این چسبها به طور دائم چسبنده هستند.
این چسبها تمایل به کشش و بازگشت به اندازه اولیه خود را دارند. اگرچه چسبهای الاستومری سالهاست که مورد استفاده قرار میگیرند، پیشرفتهای تکنولوژیکی اخیر، تحول جدیدی را وارد بازار کرده است. به لطف این پیشرفتهای تکنولوژیکی، تقاضا برای چسبهای الاستومری با بهبود در پارامترهای عملکرد مانند استحکام کششی مقاومت در برابر آب و غیره افزایش داشته است.
کاربرد چسب عایق
چسبهای الاستومری چسبهای منحصربهفردی هستند که برای کاربردهایی مانند آببندی، چسباندن، پوششدهی و غیره در صنایع مختلف استفاده میشوند. چسبهای الاستومری بهطور فزایندهای برای چسباندن انواع مختلف بستر از جمله چوب، فلزات و پلاستیک استفاده میشود. پیش از این، مواد پرایمر روی بسترها استفاده میشدند. اما با گذشت زمان انواع مختلفی از چسبهای الاستومری که چسبندگی بدون نیاز به پرایمر ایجاد میکنند، توسط سازندگان معرفی شدند.
ویژگیها و مزایای چسب عایق الاستومری
- یکی از قدرتمندترین چسبها برای عایقکاری
- قابل استفاده در انواع سطوح هموار و ناهموار
- اتصالات با استحکام بالا و انعطافپذیری استثنایی
- پیشگیری از ورود مواد فرسایشی مثل رطوبت به نقاط اتصال
- نیازی به مخلوط کردن ندارند، بهراحتی استفاده میشوند و در دمای محیط پخت میشوند.
- برای استفاده در انواع ضخامت مناسب است.
- افزایش مقاومت چسبندگی در گذر زمان
- قابلیت پرکردن شکاف
- مقاومت عالی در برابر آب
- مقاومت در برابر لرزش و ضربه
- دوام بسیار بالا
انواع چسب مناسب برای چسباندن عایق الاستومری
بر اساس نوع، بهطور کلی سه نوع چسب عایق الاستومری در بازار موجود است که عبارتند از:
- پلی یورتانها
- پلیمرهای اصلاحشده با سیلان (SMP)
- سیلیکونها
کاربران میتوانند هر نوع چسب الاستومری را بسته به نوع بستر، طراحی اتصال و شرایط خارجی، انتخاب کنند. این چسبها چسبندگی و انعطافپذیری موثری دارند. محصولاتی مانند چسبهای الاستومری پلی اورتان توانایی مقاومت در برابر ترکهای ناشی از حرکت مواد را دارند.

چسب عایق نواری
نوار چسبی که با مواد اسفنجی قوی NBR Rubber Foam ساخته شده، بسیار قوی است، به دست نمیچسبد و ساختوسازی ساده و محکم دارد.

چسب عایق لینکران
از چسب عایـق الاستومری لینکران برای اتصال عایقهای الاستومری برند لینکران به یکدیگر یا به سطوح مختلف مانند کانال، لوله و دیوار استفاده میشود. درزبندی کامل عایق حرارتی و جلوگیری از نفوذ رطوبت، یکی از ویژگیهای مهم این نوع چسب است. همینطور اسـتفاده از این نوع چسب در سطح عایق الاستومری خوردگی ایجاد نمیکند.

چسب عایق پافلکس
این چسب در برابر تغییرات حرارت مقاومت بالایی دارد و به دلیل برخورداری از مقاومت در برابر نفوذ رطوبت و بخار آب، به عنوان یک چسب قوی در دماهای بالا و در محیطهای باز (زیر برف وباران) مورد استفاده قرار میگیرد.

چسب عایق کافلکس (k-flex)
چسب عایق الاستومری k-flex برای نصب عایقها در کلیه سطوح مثل لوله، مخزن وکانال مورد استفاده قرار میگیرد. این چسبها چسبهای تماسی نئوپرن مبتنی بر حلال خشککننده هوا هستند که برای اتصال درزها و اتصالات لب به لب عایق لوله الاستومری و ورق عالی هستند.
نحوه استفاده از چسب عایق الاستومری
- تمیز کردن سطح: ابتدا باید سطح مورد نظر را از هرگونه آلودگی مثل گرد و غبار و چربی پاک کنید. همچنین اگر رطوبتی در سطح مورد نظر وجود داشت آن را کاملا خشک کنید.
- تکان دادن ظرف چسب: اگر از چسب مایع استفاده میکنید، قبل از استفاده ظرف آن را تکان دهید، مخلوط کنید و سعی کنید چسب را یکدست و یکنواخت کنید.
- آغشته کردن سطح به چسب: توسط یک قلم مو، سطح موردنظر را بهصورت یکنواخت به چسب آغشته کنید و سپس عایق الاستومری را به آن بچسبانید.
- سطح را تحت فشار قرار دهید: بهتر است برای چسبیدن بهتر، نقاط اتصال به هم فشرده شوند و زمانی بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای خشک شدن چسب عایق الاستومری صرف شود.
شرایط نگهداری چسب عایق الاستومری
- از نور مستقیم خورشید و گرما دور نگه داشته شود.
- در ظرفهای فلزی و در محیط خشک و خنک نگهداری شود.
- عدم چیدمان ظروف چسب در بیش از دو ردیف بر روی یکدیگر
- عدم نگهداری در سطوح ناصاف
نکات ایمنی استفاده از چسب عایق الاستومری
این نوع چسبها سمی و قابل اشتعال بوده، بنابراین رعایت نکات ایمنی در استفاده از این چسبها ضروری هستند. برای حفظ ایمنی در حین کارکردن با چسبهای عایق الاستومری موارد زیر را رعایت کنید:
- نگهداری دور از دسترس کودکان
- عدم استفاده از چسب در مجاورت شعله و جرقه و عدم کشیدن سیگار و ایجاد الکتریسیته ساکن
- استفاده از چسب در محلی که هوا بهطور کامل تهویه میشود.
- بستن کامل درب ظرف چسب
- خودداری از تماس مستقیم چسب با پوست و استنشاق بخارات آن
- عدم انتقال یا نگهداری چسب در ظرف برنجی و مسی
- چسب عایق خشک نشده را میتوان با استفاده از استون پاک کرد.
نکته مهم: تا وقتیکه درب چسب عایق الاستومری را باز نکردید، میتوانید به مدت یک سال از آن استفاده کنید، و در طول این مدت کاملاً مطمئن باشید که چسب شما سالم خواهد ماند. اما اگر درب این چسب باز شود بعد از مدت کوتاهی خاصیت خود را از دست داده و باید در طی همین مدت کوتاه استفاده شود. پس قبل از خرید حتماً نحوه نصب خود را ارزیابی کنید تا در انتخاب اندازه مناسب دچار اشتباه نشوید.
خصوصیات و مشخصات فنی چسب عایق الاستومری
- زمان حدودی خشکشدن چسب ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است.
- چسب عایق الاستومری بهصورت مایع ویسکوز یکنواخت و به رنگ مشکی است.
- ویسکوزیته در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد بین۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ متغیر است.
- وزن این نوع چسبها در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد در حد ۰.۸ تا ۰.۹ است.
تا اینجا با انواع چسب عایق الاستومری، کاربردها و نحوه استفاده از آن آشنا شدید. اما نوعی از عایقهای الاستومری وجود دارند که نیازی به چسب ندارند و خودشان خاصیت چسبندگی دارند. به این نوع از عایقهایی که پشتشان چسب دارند، عایق الاستومری رولی پشت چسبدار میگویند.

خرید چسب عایق الاستومری از میزبان صنعت
میتوانید برای خرید چسب عایق الاستومری یا عایق پشت چسبدار از محصولات ذیل مشاهده بفرمایید:
عایق الاستومری رولی پشت چسبدار
این نوع عایقها برای سرعت بخشیدن به پروسه نصب و اجرا، بصورت پشت چسبدار عرضه میشوند. عایق الاستومری رولی پشت چسبدار، سبک و انعطافپذیر بوده و ضریب انتقال حرارت پایینی دارند. استفاده از این عایقها موجب صرفهجویی در هزینههای انرژی شده و عملیات نصب آن بهراحتی صورت میگیرد. همچنین این نوع از عایقها مقاومت بالایی در برابر نفوذ رطوبت، بخار، خوردگی، رشد قارچ و کپک، آتش، روغن و مواد شیمیایی دارند. علاوهبراین هیچگونه حساسیت پوستی و تنفسی برای کاربر یا نصاب ایجاد نمیکند و نگهداری و نظافت آن بسیار آسان است. بهطورکلی عایق الاستومری رولی پشت چسبدار، مزیتهای زیر را برای کاربران به ارمغان میآورد:
- افزایش سرعت نصب
- سهولت انجام کار
- جلوگیری از اجرای نامرتب و کثیف کار
- افزایش طول عمر عایق
- کاهش پرتی و دورریز عایق

قیمت چسب عایق الاستومری
شرکت میزبان صنعت یکی از بهترین ارائهکنندگان انواع چسب عایق الاستومری به تمام شهرهای ایران است. محصولات باکیفیت این شرکت به تمام شهرهای ایران از جمله تهران، قم، شیراز، اصفهان، مشهد، یزد، کرج، ارومیه، مازندران و گیلان ارسال میشوند. برای اطلاع از قیمت چسب عایق الاستومری و خرید آن با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۶۶۶۹ تماس حاصل فرمایید.
سلام و درود
برای افزایش قدرت چسبندگی چسب عایق الاستومری چه اقداماتی رو باید انجام بدیم؟
سلام
وقت بخیر
امکان سفارش و ارسال چسب عایق الاستومری از طریق سایت میزبان صنعت وجود دارد؟
سلام و عرض ادب
چسب های عایق الاستومری انوع مختلفی دارند؟