عایق الاستومری دیوار

از گذشته تا به امروز عایق‌کاری یکی از کارهای ضروری در ساختمان‌سازی به شمار می‌آید. حتی در گذشته‌های دورتر که تکنولوژی به اندازه امروز پیشرفت نکرده بود نیز مردم در ساخت خانه‌هایشان با استفاده از مواد طبیعی عایق‌کاری می‌کردند تا از ساختمان در برابر نفوذ رطوبت، سرما و حرارت جلوگیری کنند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دست‌یابی به فرمول‌هایی برای داشتن تجهیزات نوین‌تر، بسیاری از برندهای جهانی موفق شده‌اند عایق‌های حرفه‌ای و تخصصی را تولید کنند تا پیمان‌کاران با استفاده از آن‌ها در صنایع مختلف بتوانند ساختمان‌هایی ایمن‌تر بسازند و تاسیسات و تجهیزات را از برودت، حرارت و رطوبت در امان بدارند. یکی از این عایق‌های فوق‌العاده، عایق الاستومری دیوار است که با قابلیت‌هایی که دارد می‌تواند در هر شرایط آب‌وهوایی دوام داشته باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در رابطه با این عایق‌ها اطلاعات کاربردی به شما بدهیم.

عایق الاستومری دیوار

عایق الاستومری دیوار چیست؟

عایق الاستومری دیوار یکی از بهترین و مقاوم‌ترین عایق‌های حرارتی و برودتی به شمار می‌آید که از مواد سلول بسته و انعطاف‌پذیری مانند اتیلن، پروپیلن و داین یا همانEPDM” ” ساخته شده است. امروزه این عایق توانسته جایگزین بسیار مناسب و کاربردی برای عایق‌های سنتی محسوب شود زیرا این محصولات از مواد غیرسمی و  دوستدار محیط‌زیست تولید شده‌اند. علاوه‌‌بر این، قابلیت‌های فنی فوق‌العاده‌ای که در عایق الاستومری دیوار وجود دارد، باعث شده استفاده از آن در صنایع مختلف نفتی، پتروشیمی، خودروسازی و … نسبت به رقبا باصرفه‌تر باشد. این عایق‌های حرفه‌ای مقامت بسیار بالایی در برابر سرما، حرارت، رطوبت و گرد و غبار دارند.

عایق‌های الاستومری، نسل نوینی از عایق‌های حرارتی هستند که توانسته‌اند در زمان بسیار کم، محبوبیت زیادی کسب کنند. این نوع از عایق‌ها کاربردها و مزایای ویژه‌ای دارند و به همین علت شرکت‌ها و برندهای تجاری مختلف در سرتاسر جهان اقدام به تولید آن‌ها می‌کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید اولین شرکت تولیدکننده عایق‌های الاستومری شرکت “K-Flex” نام داشت که طراحی و تولید متخصصانش توانست انقلابی عظیم در صنعت ایزوله‌سازی و عایق‌کاری ایجاد کند.

عایق الاستومری دیوار

مهم‌ترین ویژگی عایق الاستومری دیوار

یکی از اساسی ترین ویژگی‌هایی که شما را مجاب به استفاده از عایق الاستومتری می‌کند، این است که این عایق‌ها به شکل کاملا محسوسی از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند. عایق‌های الاستومری ضخامت‌های متفاوتی دارند که کاربردی‌ترین آن عایق با ضخامت ۳ سانتی‌متر است. همچنین عایق الاستومری دیوار از فوم پلی‌یورتان تولید و خود این فوم از سلول‌های بسته تشکیل شده است. ضخامت بالای عایق و ماده سازنده آن باعث می‌شود عایق الاستومری در برابر حرارت، برودت و صدا عایق مناسبی باشد و به همین علت است که پیمان‌کاران در صنعت ساختمان‌سازی ترجیح می‌دهند از آن استفاده کنند. در ادامه می‌خواهیم بیان کنیم که چگونه این عایق باعث صرفه‌جویی و جلوگیری از اتلاف هزینه می‌شود.

مقاومت عایق الاستومتری دیوار در برابر نفوذ بخار آب

این عایق‌ها مقاومت بسیار بالایی در برابر نفود بخار آب دارند. مقاومت در برابر نفوذ بخار آب اصولا با واحد Mu (μ) نشان داده می‌شود و عدد به‌‌دست آمده میزان قدرت در عملکرد یک عایق را نشان می‌دهد. این مزیت زمانی مورد توجه و استفاده قرار می‌گیرد که شما بخواهید عایق را در محیطی پایین‌تر از دمای اصلی محیط مورد استفاده قرار دهید. در این وضعیت بخار آب برای رسیدن به تعادل در دما سعی می‌کند به داخل عایق نفوذ کند. عایق‌های معمولی که مقاومت مناسبی در برابر بخار آب ندارند، تسلیم می‌شوند و اجازه نفوذ به داخل را می‌دهند چرا که هدایت گرمایی آب چیزی حدود ۱۶ برابر بیشتر از عایق است. در نتیجه، نفوذ بخار آب باعث کاهش عملکرد عایق شده و خوردگی و فرسایش لوله‌ها را به همراه دارد. یقینا استفاده از عایق الاستومری که قابلیت مقاومت در برابر بخار آب را دارا است، با جلوگیری از تاثیر رطوبت، هزینه گزاف تعویض لوله و از بین‌رفتن تجهیزات را به شما تحمیل نخواهد کرد.

مزایای استفاده از عایق الاستومری دیوار

  • عایق الاستومری دیوار وزن بسیار کمی دارد و به علت انعطاف‌پذیری بالا می‌توان از آن‌ها برای عایق‌کاری صنایع مختلف استفاده کرد.
  • دوام، ماندگاری و طول عمر این عایق‌ها بسیار بالا است.
  • سطح عایق الاستومری مقاومت بالایی نسبت به عایق‌های سنتی و پشم شیشه دارد و همین امر باعث می‌شود آسیب‌پذیر نباشد.
  • هر چند قیمت این نوع عایق‌ها در مقایسه با پشم سنگ، پشم شیشه و عایق‌های سنتی بالاتر است اما به علت مقاومت، ماندگاری و طول عمر بالا در درازمدت هزینه کمتری خواهد داشت. همچنین عدم نیاز به پوشش این عایق‌ها هزینه‌های جانبی را کاهش می‌دهد. علت عدم نیاز عایق‌ها به روکش، بسته بودن سلول‌های آن است.
  • عایق الاستومری دیوار فاقد هرگونه مواد آسیب‌زننده و آلرژی‌زا است و برای نصب آن‌ها لازم نیست از لوازم ایمنی و پوشش‌های مخصوص استفاده شود.
  • این عایق‌ها قابل رنگ شدن هستند و اگر قرار است آن‌ها را در فضایی استفاده کنید که در معرض دید قرار می‌گیرد، می‌توانید رنگ دلخواه خود را در طراحی‌شان به کار ببرید.
  • عایق الاستومری برخلاف همتایان سنتی خود، محیط مستعد برای رشد قارچ‌ها را فراهم نمی‌کند.
  • همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، ساختار سلولی عایق‌ها به شکل بسته بوده و فضای بین آن با گاز نیتروژن پر شده است. همین مسئله سبب می‌شود مقاومت آن در برابر فشار، جذب رطوبت و بخار آب بالاتر برود.
  • مراحل نصب عایق الاستومری بسیار آسان است و همین امر صرفه‌جویی در هزینه و زمان را به همراه دارد.
  • این عایق‌ها برخلاف دیگر نمونه‌ها، کاربردی دو منظوره دارند. یعنی هم به‌عنوان عایق حرارتی و هم به‌عنوان عایق برودتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین قدرت جذب بالای صدا توسط این عایق‌ها باعث شده به‌عنوان یکی از قوی‌ترین عایق‌های صدا در صنایع مختلف به کار بروند.
عایق الاستومری دیوار

انواع عایق الاستومری دیوار

عایق‌های الاستومری انواع مختلفی دارند و هر کدامشان می‌توانند با ویژگی‌های منحصربه‌فردشان کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف داشته باشند. در ادامه انواع این عایق‌ها را به تفکیک کاربرد و قابلیت شرح می‌دهیم.

عایق پروتکت بلک

این نوع از عایق الاستومری که با پروتکت بلک روکش شده است یک نوع عایق حرارتی منعطف به حساب می‌آید که ساختاری کاملا غیر متخلخل دارد. مقاومت بالا در برابر بخار آب، آلودگی و رطوبت از ویژگی‌های اصلی عایق پروتکت بلک است و برای ایزوله کردن مکان‌هایی که در آب‌وهوای شرجی قرار دارند و یا سطح رطوبت و آلودگی آن‌ها بالا است، بسیار مناسب است. همچنین این عایق‌ها گزینه خوبی برای عایق‌کاری سیستم‌های تهویه مطبوع هستند.

عایق الاستومری دیوار پشت چسب‌دار

عایق‌های سنتی، پروسه نصب نسبتا سختی دارند و در برخی افراد حساسیت‌های پوستی  و تنفسی شدیدی ایجاد می‌کنند. در مقابل، همان‌طور که گفتیم مراحل نصب عایق‌های الاستومری بسیار آسان است و سرعت کار در پروژه‌های ساختمانی را بالا می‌برد. یکی از انواع این عایق‌ها، عایق‌ الاستومری پشت چسبدار است که نصب فوق‌العاده آسانی دارند و بسیاری از هزینه‌های شما را در همان مرحله اول استفاده کاهش می‌دهند. صنایع ساختمانی، جدی‌ترین مشتری برای این عایق‌ها هستند چرا که باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های جانبی و سرعت اجرای کار می‌شوند.

 عایق ورقه‌ای یا رولی

یکی دیگر از انواع عایق‌ها، عایق ورقه‌ای یا رولی است که ضخامت‌های مختلفی دارد و با توجه به محیط و شرایط آب‌وهوایی منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عایق‌ها نیز قابلیت نصب آسان دارند و در فضای داخلی و خارجی ساختمان به‌کار گرفته می‌شوند. این عایق‌ها یک جایگزین عاقلانه و بسیار کاربردی برای انواع عایق‌های سنتی به شمار می‌آیند و با ساختار سلولی بسته‌شان از اتلاف انرژی و صرف هزینه‌های گزاف جلوگیری می‌کنند. مقاومت بالای عایق‌های ورقه‌ای باعث می‌شود طول عمر تجهیزات و تاسیسات بالا رفته و از این جهت محبوبیت بسیار زیادی دارند. عایق‌های رولی به چند دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام دارای قابلیت‌های منحصربه‌فردی هستند. انواع این محصولات عبارت‌اند از:

عایق الاستومری دیوار

عایق ورقه‌ای ساده

باید دانست که عایق الاستومری رولی یا ورقه‌ای ساده، وزن کمی دارند و در عین حال مقاومت‌شان در برابر رشد قارچ و باکتری بسیار زیاد است. همچنین قادر هستند از ورود مواد شیمیایی و ذرات گرد و غبار جلوگیری کنند. مانند تمام عایق‌های الاستومری، نصب و نگهداری این نمونه نیز بسیار آسان بوده و جهت عایق‌کاری سیستم‌های تهویه مطبوع در محیط‌های بسته به‌کار گرفته می‌شوند. بهتر است بدانید برای نصب این نوع عایق الاستومری دیوار یک نوع چسب خاص و برای پوشش دادن درزهای به‌وجود آمده، درزگیرهای مخصوصی وجود دارد.

عایق ورقه‌ای شانه تخم‌مرغی

نوع دیگر عایق‌های ورقه‌ای، عایق‌ الاستومری شانه تخم مرغی نام دارد که کاربرد و قدرت ویژه‌شان در جلوگیری از نفوذ صدا است. این عایق‌های صوتی حرفه‌ای به علت ساختار سلولی و سطح متخلخل‌شان قادر هستند سروصدا را به شکل ملموسی کاهش دهند. عایق‌های شانه تخم‌مرغی در دو نوع ساده و موج‌دار تولید می‌شوند و شما بسته به محیط مدنظرتان می‌توانید انواع ساده یا چسب‌دار آن‌ها را تهیه کنید. مقاومت بسیار زیاد در برابر رطوبت، حرارت، بخار آب و مواد شیمیایی ویژگی مهم این عایق‌ها است.

عایق ورقه‌ای دارای روکش و فاقد روکش

کشور ما یک کشور چهار فصل با آب‌وهوای متنوع به حساب می‌آید. واضح است که به علت همین شرایط متغیر و ناپایدار آب‌وهوایی در مناطق مختلف، جهت عایق‌کاری مطمئن دیوارها و تاسیسات ساختمانی باید عایق‌هایی انتخاب شوند که مقاومت بسیار بالایی در مقابل تغییرات شدید جوی و همچنین تابش اشعه UV داشته باشند. عایق‌های رولی روکش‌دار و فاقد روکش به همین منظور تولید شده‌اند.

می‌توان از عایق‌های بدون روکش در محیط داخلی ساختمان استفاده کرد و برای فضاهای خارجی، استفاده از عایق‌های دارای روکش توصیه می‌شود. عایق‌های روکش‌دار عموما با آلومینیوم تولید می‌شوند و یک عایق بسیار مقاوم، مطمئن و فوق‌العاده قدرتمند به شمار می‌آیند. نصب عایق‌های روکش‌دار و بدون روکش بسیار آسان است و در دو نوع چسب‌دار و ساده تولید می‌شوند. این دسته از عایق‌های رولی جهت عایق‌کاری سیستم‌های گرمایشی, ایزوله‌سازی مخازن, محافظت از لوله های گرم و سرد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قیمت عایق الاستومری دیوار

عایق‌سازی لوله‌های برودتی، خطوط آب سرد، اجزای HVAC یا همان گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع، سیستم‌های مکانیکی صنعتی، دریایی و دارویی، تاسیسات خورشیدی، سیستم‌های داخلی و خارجی چیلرها و … تنها بخشی از کاربردهای این محصولات هستند. مشخصا برای قیمت‌گذاری عایق الاستومری دیوار فاکتورهای متفاوتی دارد و بر اساس کاربرد، متراژ، جنس و نوع عایق تعیین می‌شود. شما می‌توانید با مشاوره گرفتن از کارشناسان متخصص ما یک برآورد هزینه کلی از این فرایند داشته باشید.

با عایق الاستومری دیوار آشنا شدید. کاربرد و عملکرد این محصولات در صنایع مختلف ثابت‌شده است. توان بالای متخصصان در ساخت عایق‌های الاستومری نشان می‌دهد صاحبان تاسیسات و پیمان‌کاران دیگر نباید نگران به‌وجود آمدن خسارات مختلف به دلیل شرایط جوی متنوع باشند و می‌توانند از انواع این عایق‌ها با کاربردهای منحصربه‌فردشان استفاده کنند.

منبع:

  1. https://www.distributioninternational.com/insulation/elastomeric-and-polyethylene
  2. https://aeroflexusa.com/closed-cell-elastomeric-insulation-2/
۵/۵ - (۷ امتیاز)

۱۶ دیدگاه

  • سلام
    خسته نباشید
    برای دیوار هایی که نم زیادی می کشند، چه نوع عایقی و با چه ضخامتی مناسب است؟

  • سلام
    نحوه نصب عایق الاستومری دیوار چگونه است؟
    آیا خودمون می تونیم نصب کنیم یا نیازمند نصاب حرفه ای است؟

  • سلام
    برای عایق کاری دیوار کارگاه های تولیدی لباس و جلوگیری از خروج صدا عایق الاستومری دیوار مناسب است؟

  • سلام
    وقت بخیر
    عایق الاستومری دیوار برای عایق کاری دیوار های بتنی و سیمانی مناسب است؟
    در چه ضخامتی پیشنهاد می کنید؟

  • سلام
    خسته نباشید
    برای عایق کاری کارگاه در برابر صدا و نشت سرما و گرما، عایق الاستومری دیوار با چه ضخامتی و چه ملزماتی مناسب است؟

  • سلام
    خسته نباشید
    برای عایق کاری دیوار های کارخانه در برابر صدا، برودت و مواد مذاب، عایق الاستومری دیوار با چه ضخامتی مورد نیاز است.
    هزینه حدود برای ۲۰۰ هزار متر مربع چقدر است؟

  • سلام و درود
    با تشکر از آقای خدابنده بابت ارسال سریع عایق الاستومری دیوار به خوزستان جهت عایق کاری رطوبتی منازل مسکونی.

  • سلام و عرض ادب
    نحوه استفاده از عایق الاستومری دیوار برای عایق کاری برودتی چگونه است.
    برای عایق کاری دیوار با عایق الاستومری دیوار چه ملزماتی مورد نیاز است؟

  • سلام و خسته نباشید خدمت تیم پشتیبانی میزبان صنعت
    با توجه به اینکه در چند روز اخیر شاهد افزایش قیمت عایق الاستومری دیوار بودیم؛ با این شرایط چه عایقی برای عایق کاری دیوار ساختمان ها و کاهش و صرفه جویی در مصرف انرژی پیشنهاد میکنید؛ قیمت مناسب تر و کیفیتی مشابه کیفیت عایق الاستومری دیوار داشته باشد پیشنهاد می کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخگوی آنلاین میزبان صنعت
پاسخگوی آنلاین میزبان صنعت
پشتیبان آنلاین میزبان صنعت

اگر در مورد خرید و استفاده از عایق الاستومری - پشم سنگ و یا پشم شیشه سوالی دارید لطفا با ما در میان بگذارید

از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

۰۲۱۹۱۰۰۶۶۶۹ 09190640444